Nu är det dags för ROCK DUDES #07. Under våra program kommer vi och våra gäster att prata om saker i specifika ämnen. Sjunde avsnittet kommer anvhandla Rockspel, hur man skapar ett frågespel som engagerar rockfans. Lyssna på Jorge Bravos berättelse hur han skapade bräd- och mobilspelet Rock Science.

RD7-Rockscience-Bild01

Rock Dudes #7 presenterar Jorge Bravo, creative director och skapare av Rock Science.

”Högskolepoäng får ingen rockers i säng.”

Född och uppvuxen i Chile, kom till Tensta (Stockholm) 1975 och historien tog vid som gitarrist i bandet Skintrade med 100 000 sålda plattor och en spelning bland annat på Rock Am Ring 1994. Med några år inom musikbranschen fortsatte Jorge utveckla sitt intresse för film. Började skriva manus och regissera musikvideos, bland annat till Deathstars första skiva.

Vidare in i filmbranschen med att bland annat jobba med specialeffekter i filmen ”Populärmusik från Vittula”. Men under samma period ökade intresset för kommunikation som ledde till att Jorge blev storyteller genom att bygga stories genom film och ljud inom reklam- och långfilm som creative director på MTG.

2009 började en ny teknisk våg ta vid med mobilens styrka och man kunde se en stark rörelse där användaren gick från tv:n till desktopen. Det var här, någonstans kring en 40 årskris, som Jorge kände att det var dags att byta bana, storytelling + gamecanics = Rock Science. Tillsammans med spelnörden Sven Folkesson startade de Rock Science som vill gamifiera hela rockhistorien från Elvis Presley till In Flames där lärdom och mötet av andra fans står i centrum. Från brädspel till online-spel har Rock Science idag signat 40 artister, 10 av dem som är svenska artister och resten internationella.

Hör allt och lite till i Rock Dudes poscast #7

Rock on!

  

I varje program kommer vi avhandla avsnittet Musik-topp-lista där vår gäst kommer lista upp till fem låtar som denne vill pusha för lite extra och/eller har personliga och roliga minnen till.

 

MUSIK-TOPP-LISTAN #07

JORGE BRAVO:

Soundgarden – Jesus Christ Pose
Bring Me The Horizon – Shadow Moses
Van Halen – Runnin’ with the devil
Pantera  – Fucking Hostile
Black Sabbath – Into The Void 

ÖMER:

AFI – Miss Murder (Guitarhero)
Kiss – Psycho Circus (Kiss: Psycho Circus:The Nightmare Child)  
Steppenwolf – Born To Be Wild (Rock'N'roll racing)
Killswitch Engage – My Obsession (God Of War:Blood & Metal) 
Rob Zombie – Superbeast (Twisted Metal Series) 

JONAS:

Pearl Jam – Even Flow (Guitar Hero 3)
Weezer– My Name Is Jonas (Guitar Hero 3)
System Of A Down– B.Y.O.B (Guitar Hero 4)
Foo Fighters– Everlong (Guitar Hero 4)
Slipknot– Psychosocial (Guitar Hero 6)

 

ROCK DUDES #07 SPONSRAS AV:

swedish-merch-image

Comments have been closed.
© 2014-2018 Rock Dudes (PODCAST)