Nu är det dags för ROCK DUDES #09. Lyssna till livet och jobbet som promtor är. Vår gäst Rickard Nilsson jobbar idag som promotor på tyska bolaget FKP Scorpio. Han beskriver sitt jobb och roll som mycket viktig i ett bands och artists karriär.

Rd-09-FB-Hemsida

Rock Dudes #9 gästas av Rickard Nilsson, promotor på FKP Scorpio.
Rickards resa började i den småländska småstaden Vimmerby där han tillsammans med sin tvillingbror Niklas ställde till med grymma fester.

Musikintresset väcktes när hans äldre kusiner matade honom med alternativ musik under hela 80-talet och när Rickard började skejta i tidig ålder och lyssnade på musiken i skejt-filmerna.

Via idéer att bli lärare och företagsekonom tog han intresset för musik på allvar genom ett möte med Gunnar Lagerman som ledde vidare till att jobba på Hultsfredsfestivalen under FKP Scorpios regi 2011. Rickard sökte större utmaningar och nästa steg blev arbetet som promotor.

Under studenttiden i Uppsala jobbade hand på studentradion och kom i kontakt med Kalmar nation där han började boka band vilket ledde till att han blev en av hjärnorna bakom Svenska Musikklubben (SVMK).

Under programmet får du också höra vad en promotor gör, vad skillnaden är mellan en promotor i jämförelse med en agent eller en bokare.

Känslan av total respons av att bokningen som går hem hos publiken, hur man tar hand om banden på bäst sätt och hur viktigt det är att ha koll på sitt land som promotor och mycket mer i Rock Dudes #9.

 

Rock on!

  

I varje program kommer vi avhandla avsnittet Musik-topp-lista där vår gäst kommer lista upp till fem låtar som denne vill pusha för lite extra och/eller har personliga och roliga minnen till.

 

MUSIK-TOPP-LISTAN #09

RICKARD NILSSON (5):

ALFAHANNE – Ormar av satan
NOFX – Green Corn
Atlas Losing Grip – Sinking Ship
Ace Frehley  – New York Groove
Marmozets – Move, Shake, Hide

ÖMER (5):

Rob Zombie – Dragula (Hellbilly Deluxe
Marilyn Manson – Sweet Dreams (Are Made Of This)
Meshuggah – New Millennium Cyanide Christ (Chaosephere
Backyard Babies – Minus Celsius (Stockholm Syndrome
Gojira – Oroborus (The Way Of All flesh

 

JONAS (5):

Foo Fighters – Learn To Fly
U2 – Where The Streets Have No Name
Raised Fist – Until The End (From the north)
H.E.A.T – Tearing Down The Walls
Metallica – Of Wolf And Man

 

 

 

ROCK DUDES #09 SPONSRAS AV:

grf_logo_2013

6-8 augusti 2015, www.getawayrock.se

Comments have been closed.
© 2014-2018 Rock Dudes (PODCAST)