Nu är det dags för ROCK DUDES #10. Lyssna på hur allting började 2004 när vår gäst Mattias Arwidson fick beskedet att han skulle få chansen att starta rock-radiokanalen Bandit. För dig som inte känner Mattias så är han är riktig sann musiknörd och det började redan tidigt i livet. Han tar med oss på hela sin musiknördsresa, med en början på tidigt 80-tal fram till idag. En mycket intressant story, får inte missas.

RD10-MattiasArwidson-Bandit

Rock Dudes #10 gästas av Mattias Arwidson, idag programchef för "I Like Radio", den digital radioplattformen hos MTG Radio.

Det var när Mattias Arwidson (programchef för MTG Radios digitala plattform "I like radio") fick vinylen we're only in is for the drugs med Ebba Grön av sin pappa som allt började. Spelningen med samma band i Linköping var första konserten och mötet med hårdrocken efter Ebba Gröns splittring var som en käftsmäll.

Men varför välja mellan hårdrock och synth när man kan lyssna på båda?

Mattias flyttade till USA i slutet av 80-talet och musiknörderiet växte i takt med alla videos som visades på MTV. Väl hemma igen började banan på Safari (studentradio i Lkpg) i början av 90-talet. En recension av OMD´s platta följdes av ett eget format med manuellt musiksystem, backar och färgkoder.

Men efter en resa till Stockholm och hade hört Bandit 105.5 satte Mattias upp ett mål. "Jag ska bli programchef för Bandit inom 10 år". Sagt och gjort, 10 år senare, 2004 blev han tillfrågad att i största hemlighet starta rockradiostationen Bandit Rock. Med en ledig frekvens på MTG och genom en lanseringskampanj tillsammans med Hasse Aro kunde lyssnarna höra första spåret från Bandit Rock spelas, "America" med Rammstein, klockan 05.00 den 1 november 2004. Snacka om att "make dreams come true".

Hör om Mattias resa från tiden i Östergötland vidare via USA och till Stockholm. Hör om begynnelsen för Bandit Rock, hur fann han programledare, Bandit-festerna, Bandit Boat till Bandit Awards och mycket mer.

Rock on!

I varje program kommer vi avhandla avsnittet Musik-topp-lista där vår gäst kommer lista upp till fem låtar som denne vill pusha för lite extra och/eller har personliga och roliga minnen till.

 

MUSIK-TOPP-LISTAN #10

MATTIAS ARWIDSON:

Mustasch – Damn, It’s Dark
Shinedown – Sound Of Madness
Danko Jones – I Think Bad Thoughts
Slash feat Myles Kennedy – Starlight
Five Finger Death Punch – The Pride

 

ÖMER:

Keep Of Kalessin – The Spiritual Relief (Epistemology)
Slipknot –
Skeptic (.5: The Gray Chapter)
Veil Of Maya –
Phoenix (Phoenix)
Solstafir –
Ótta (Ótta)
Overtorture –
Embrace The End (A Trail Of Death)

 

JONAS:

Smash Into Pieces ft Elize Ryd – My Cocaine (The Apocalypse DJ)
Martin Rubashov – Hideout
Denim Goat – I Need To Know
Halestorm – Apocalyptic
Stone Sour – The Dark

 

 

 

ROCK DUDES #10 SPONSRAS AV:

musichelp-logo-1024x378

Musichelp är ett musikföretag som sysslar med musikexport, förlagsverksamhet och artistutveckling. www.musichelp.se.

 

Comments have been closed.
© 2014-2018 Rock Dudes (PODCAST)