Rock Dudes #12 presenterar Kimmo Kirvesmäki, mångsysslaren från Örebro som bland annat är en av killarna bakom rockfestivalen Metallsvenskan.

rd11-kimmo-kirvesmaki-hemsida

Rock Dudes podcast #12 presenterar Kimmo Kirvesmäki, mångsysslaren från Örebro.

Musiken kom in i Kimmos liv som 6-åring när han först hörde hårdrock och började spela trummor i början av 80-talet. Musiken byttes ut mot drömmen om att bi fotbollsproffs men bollen byttes ut mot gitarren vid punkens intåg i hans liv i början av 90-talet. Gitarrist i punkbandet Voice of a Generation (Burning Heart Records) men han tog också en administrativ roll i bandet och genom detta arbete upptäcktes han av Peter ”Babs” Ahlqvist.  Kimmo fick jobb som eventansvarig på Burning Heart Records samt att driva förlaget. Detta under storhetstiden för skatepunken och flera av förlagets signade band pitchades in i bland annat kultförklarade tv-spelet Tony Hawk 2. När Burning Heart Records försvann fortsatte Kimmos resa genom att vara en av de personer som startade Metallsvenskan i Örebro. Kombinationen fotboll och hårdrock blev en hit och idag startar den sjätte upplagan av festivalen.

Lyssna till historier från tiden i punkbandet Voice of a Generation, Burning Heart Records storhetsdagar, Metallallsvenskan och om uppmaningen att låta Rock Dudes podcasts gäster ställa upp som ett av fotbollslagen i Metallsvenskan 2016

Detta och mycket mer i Rock Dudes #12.

ROCK ON!

I varje program kommer vi avhandla avsnittet Musik-topp-lista där vår gäst kommer lista upp till fem låtar som denne vill pusha för lite extra och/eller har personliga och roliga minnen till.

 

MUSIK-TOPP-LISTAN #12

KIMMO KIRVESMÄKI:

1. Kiss – Strutter (Kiss)
2. Rancid – Radio (Let’s go)
3. Millencolin – No Cigar (Pennybridge Pioneers)
4. W.A.S.P – Wild Child (The Last Command)
5. Motörhead – Overkill (Overkill)

ÖMER:

6. Liberator – Kick De Bucket (Worldwide Delivery)
7. Division Of Laura Lee – Need To Get Some (Black City)
8. Looptrop – Don't Hate The Player (The Struggle Continues)
9. Nasum – Inhale / Exhale (S/T)
10. Turbonegro – City Of Satan (Party Animals)

JONAS:

11. Raised Fist – Friends & Traitors (Veil Of Ignorance)
12. Smash Into Pieces – Disaster Highway – (The Apocalypse DJ)
13. Frantic Amber – Soar – (Burning Insight)
14. Corroded – Burn It To The Ground (Singel)
15. Behemoth – Oh father O satan O sun! (The Satanist)

 

ROCK DUDES #12 SPONSRAS AV:

Sabaton Open Air! En festival startat och driven av hårdrocksbandet SABATON. Den går av stapeln den 13-15 augusti på det klassiska vinter-sports-området Lugnet i Falun. Sabaton avslutar varje år, de bjuder in både stora och kända band men också framför allt band som är på gång och bör få komma i rampljuset. I år kommer band som KREATOR, CANDLEMASS, RAUBTIER och Summoned Tide. All info finns på www.rockstadfalun.se.

sabaton-open-air-logo

Comments have been closed.
© 2014-2018 Rock Dudes (PODCAST)