Rock Dudes presenterar #13 med BIFFEN JANSSON, en riktig turnélegend. Han började sin karriär som ljustekniker till CLAWFINGER, har senare jobbat med band som Backyard Babies, Entombed, In Flames och många många flera. Ett citat ur programmet: ”Lite spännande på jobbet, ska vi klara oss ur Chile eller inte?” 

rd-13-biffen-jansson

Rock Dudes presenterar #13 med Biffen Jansson, en riktigt turnéroddarlegend.

Biffen Jansson, från Hisingen i Göteborg, började sin resa på rockklubben Magasinet i Göteborg där han fick börja sköta ljuset. Bandet Clawfinger behövde förstärkning och 1994 följde Biffen med bandet ut på turné. Året efter träffade han Dregen genom gemensamma vänner och blev hans gitarrtekniker, ett möte som blev en bestående vänskap under kommande år. Vidare följde turnéer och produktionsarbete med bland annat Backyard Babies, Hardcore Superstar, Millencolin, Machine Head och In Flames.

Hör historierna om spelningen med Clawfinger i Chile där de undkom polisen med nöd och näppe, dykningen med vithajar, dokusåpa-tiden i Villa Medusa och Club Goa. Detta och många fler historier från över två årtionden på vägarna.

Detta och mycket mer i Rock Dudes #13.

ROCK ON!

I varje program kommer vi avhandla avsnittet Musik-topp-lista där vår gäst kommer lista upp till fem låtar som denne vill pusha för lite extra och/eller har personliga och roliga minnen till.

 

MUSIK-TOPP-LISTAN #13

BIFFEN JANSSON:

Band of horses –   no one´s gone love you   (2007)
Ian Hunter – When i´m president (2012)
Mary Beats Jane – Grind   (1994)
Biffy Clyro – God & Satan
Red Devils – Automatic  (1992)

ÖMER:

Six Feet Under – Gruesome ( Crypt Of The Devil )
The Resistance – Dead (torture Tactics)
Thundermother – It´s Just A Tease ( singel )
Satyricon – Mother North ( live at the opera )
Unleashed – Where is your god now ( Dawn Of The Nine )

JONAS:

Skraeckoedlan – Flood (Sagor)
Toto – Running out of time (Toto XIV)
Refused – Elektra (Freedom)
H.E.A.T – The Point Of No Return (Tearing Down The Walls)
Foo Fighters – I am a river (Sonic Highways)

 

ROCK DUDES #13 SPONSRAS AV:

jLeaf IT & Media AB är ett bolag som har IT-konsulter med stor kompetens inom Microsoft Infrastruktur och Meddelandesystem. Inom media-delen driver jLeaf Sveriges Personligaste Rockmagasin Rockbladet.se. Det är ett onlinemagasin som förutom traditionell bevakning även vill skapa mervärde för läsarna i form av personliga krönikor och reportage. Följ deras arbete via Rockbladet.se, samt sociala medier, youtube och spotify sök på Rockbladet. Vi vill tipsa om att följa deras arbete ute på fält via hashtagen #rockbladet #rblivetour #rbfesttour. Samt att prenumerera på deras Spotifykanal Rockbladet för att få reda på ny rock & metal-musik.

Rockbladet.se_banner_orange_950x200
jleaf_logga

Comments have been closed.
© 2014-2018 Rock Dudes (PODCAST)