Rock Dudes #26 presenteras av MARSHALL HEADPHONES. Denna gång gästas vi av JAKOB HERRMANN, som till vardags jobbar som ljudtekniker, trumtekniker och producent på Top Floor Studios i Göteborg.

RD26-JakobHerrmann-Promo-ny

Rock Dudes #26 gästas av JAKOB HERRMANN, som till vardags jobbar som ljudtekniker, trumtekniker och producentTop Floor Studios i Göteborg.

Han förstod tidigt att han skulle jobba med tekniken bakom både live-scenen och i studion. Jakob spelade trummor i flera band under uppväxten, men i takten med att intresset för inspelning tog över lade han sin egna musikaliska karriär bakom sig. Under några år jobbade han extra som lärare i Alvesta och alla pengar sparade han till att bygga upp en komplett studio.

Förutom studioarbete så har han åkt med ett flertal band som trumtekniker, bland andra det explosiva hardcorebandet Raised Fist.

Under de senaste åren har han jobbat mycket tillsammans med metalbandet BaTaar och under en av deras vistelser i Tokyo / Japan så skapade han ett mycket märkligt ”Swedish drinking game”, en helt bisarr historia, den kommer ca 51 minuter i i avsnittet.

Många anekdoter, många bra studionördiga tips, ett grymt kul avsnitt helt enkelt

Detta och mycket, mycket mer i Rock Dudes #26 som släpps fredagen den 6 maj.

ROCK ON!

I varje program kommer vi avhandla avsnittet Musik-topp-lista där vår gäst kommer lista upp till fem låtar som denne vill pusha för lite extra och/eller har personliga och roliga minnen till.

 

MUSIK-TOPP-LISTAN #26

JAKOB HERRMAN:

Raised Fist – Ready To Defy (From The North)
Art Nation –
Need You To Understand (Revolution)
BatAar –
Riskbreaker (Memoria)
Miosis –
Zwe[ii] (Caprito, EP)
Daniel Kifle –
As Time Goes By (1973, EP)

ÖMER:

The Unguided – Enraged ( Lust And Loathing )
Danzig – N.I.B. ( Skeletons )
Witchcraft  –
Nucleaus ( Nucleus )
Maidavale – Dirty War ( Dirty War )
Spiritual Beggars – Sunrise To Sundown ( Sunrise To Sundown )

JONAS:

Metallica – Phantom Lord (Kill `Em All REISSUE/REMASTERED)
OVERWORLD –
The Hunt Goes On (Singel)
GWEN STEFANI –
Misery (Singel)
Zakk Wylde –
Lost Prayer (Book Of Shadows II)
Metallica –
Ride The Lightning (Ride The Lightning REMASTERED)

ROCK DUDES #26 SPONSRAS AV:

Print

MARSHALL HEADPHONES och deras nya trådlösa modell MAJOR II BLUETOOTH. Den klassiska MAJOR II klipper nu sladden och ger dig frihet och bekvämlighet av en trådlös hörlur kombinerad med över 50 års beprövad MARSHALL PERFORMANCE. SEAMLESSLYCONNECT lyssningsenhet med den senaste Bluetooth-tekniken.

Comments have been closed.
© 2014-2018 Rock Dudes (PODCAST)