Välkommen till Rock Dudes #71, vilken är första av två delar av en METALLICA-fanspecial. Vi bjöd in tre gäster, Magnus Johansson (följde bandet världen över på 90-talet och var och startade den Scandinaviska Metallica Fancluben i mitten av 90-talet), Mattias Hedeby (också följt bandet under många år, varit den drivande kraften på MCS, åtminstone sedan mitten av 00-talet, och idag är han moderator för Fancluben som numera finns på Facebook), och sista men inte minst Fredrik Brolin (som följt bandet sedan slutet av 80-talet, aktuell med boken Metallica: Sorgespel och Segertåg, som släpps den 26 oktober via GAIN). Det här blev ett långt samtal mellan likasinnade och nördigt intresserade fans, många intressanta ämnen diskuterades.

Rock Dudes #71 är alltså den första av två delar av en Metallica-Fan-Special. Aldrig förut har mig veteligen ett gäng fanatiska Metallica-fans satt sig i en podcast och utbytt sina erfarenheter och nörderier. Så vi tyckte det var på tiden att göra det, så vi bjöd in tre personer som både har liknande stories, men även helt unika sådana också.

Magnus Johansson har varit en fanatiskt sedan egentligen Kill Em All släpptes 1983, men framför allt under 90-talet åkte han tillsammans med en lång rad andra personer världen över för att följa Metallica. I mitten av 90-talet så startade han Metallica Club Scandinavia tillsammans med bland andra Niclas Swanlund (som sedermera tog hand om den internationella klubbverksamheten).

Mattias Hedeby har också följt Metallica på relativt nära håll i ungefär 25 år, såg sin första konsert på Globen 1992, och därefter har han varit väldigt involverad i Metallica Club Scandinavia via ordförandeskap och nu när klubbens mer eller mindre bytts ut till en Facebookgrupp, är han ändå en starkt drivande kraft att få klubben och dess medlemmar att kunna få göra många roliga saker tillsammans.

Fredrik Brolin är den tredje gästen i programmet. Fredrik har också följt Metallica sedan 80-talet, han har inte riktigt gjort samma fanatiska följar-resa som de andra två, så har fanskapet varit precis lika starkt via att till exempel samlat och åter samlat på bootlegs. Och just nu är Fredrik aktuell med en ny Metallicabok som heter “Metallica: Sorgespel & Segertåg – Det svenska perspektivet”, och kommer släppas den 26 oktober 2018 via GAIN. Boken kartlägger allt som hänt runt Metallica här i Sverige. Alla konserter, alla albumsläpp. Han har intervjuat närmare 100 personer, alltifrån journalister, fotografer, fans, räddningspersonal som var med efter olyckan då Cliff Burton tragiskt gick bort 1986. Man kan helt klart säga att du kommer kunna ta del av allt som hänt Metallica på svensk mark.

Det här och mycket, mycket mer kan du lyssna på i Rock Dudes #71 som släpps onsdagen den 8 maj. Och Del2 kommer i Rock Dudes #72 som släpps veckan efter.

Du kan lyssna på Rock Dudes via:
iTunes: http://bit.ly/rockdudesitunes
Spotify Playlist: http://bit.ly/rockdudesspotify
Spotify Artist: http://bit.ly/rockdudesspotifyartist
Hemsidan: http://bit.ly/rockdudes

Stöd podcasten Rock Dudes genom att köpa vårt exklusiva merch:
Webshop: http://bit.ly/rockdudeswebshop

Comments have been closed.
© 2014-2018 Rock Dudes (PODCAST)